+420 730 235 493

Kaktusy i sukulenty

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 4. listopadu 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Pokud jste venku letnili své kaktusy a sukulenty a později jste je přenesli pod střechu terasy a balkonu, tak nyní je čas přenést je opět do bytových podmínek. Kaktusy venku zpevnily, dokonce vyrostly a také to platí pro sukulenty jako echeverie, tlustice a rozchodníky.

Kaktusy i sukulenty

Mnoho pěstitelů nabralo své zkušenosti s pěstováním sukulentů v různých podmínkách a jednotně tvrdí, že pokud sukulenty vysadíte na jižní, sluncem zalitý záhon a během léta si jich nebudete téměř všímat, tak právě na podzim je nepoznáte. Růžice echeverií zvětší své hlávky a vytvoří mnoho dceřiných rostlin. Podobají se skalní růži pěstované ve skalkách. Ty se pěstují celoročně venku.

Kaktusy a sukulenty pěstováníV listopadu je nejvyšší čas sukulenty znovu přesadit do nádob a pěstovat opět v zimních zahradách, na okenním parapetu s jižní orientací s minimem vláhy během zimy. Pokud na ně zapomenete a necháte je venku, zimu nepřežijí. Nadbytečná vláha, srážky a rosa nadměrně ovlivňují listy a růžice zůstávají poškozené, flekaté a opadávají.

Echeveria pěstování

Echeverie patří mezi citlivé rostliny a proto je třeba s nimi manipulovat opatrně, jinak hrozí, že během přesazování Vám lupeny budou padat na zem. Tehdy neváhejte a poklaďte je na substrát. V krátkém čase pustí kořínky. Určitě je nedávejte zakořeňovat do vody. Takovýmto způsobem se rychle rozmnožují. Pro pěstování nejsou náročné. Pokud s nimi začnete, už nebudete moct přestat.

Jak rozmnožit kaktus

Pokud chcete rozmnožit velké kaktusy dělením, nechte oddělené rostlinky alespoň jeden den zaschnout a až poté je vysaďte do suchého substrátu určeného speciálně pro kaktusy a sukulenty.

Během zimy nevyžadují téměř žádnou vodu. Pokud v bytě topíte a je tam dlouhodobě teplo, můžete jim rosit substrát. Kaktusy a sukulenty, které zimujete v místnostech s nižšími teplotami nebo v zimní nevytápěné zahradě, nemusíte zalévat vůbec. Je to důležité i pro kvetení kaktusů.

Pokud jste si je oblíbili, můžete vytvořit různé misky, do nichž vysadíte několik druhů echeverií a přidáte několik kamínků.

TIP: Orchidej je oblíbená pokojová rostlina. V našem článku se blíže podíváme jak se orchidej v bytě pěstuje.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    25. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Výsadba podnože , 20 cm roub pod zem, aby neobrážel? Snad roubované místo vždy 10 - 15 cm...
  • Jak přimět vistárii kvést
    6. září 2023
    Áno, je to možné a bežné. Wisteria sa strihá v 2 a 8 mes a po reze obyčajne na jeseň ešte...
Archív blogu