Amelanchier lamarckii / Muchovník Lamarckův, bal. 10 ks VK, 3-let.., 60-80 cm, na živý plot
Dodávané bal.: bal. 10 ks VK, 3-let.., 60-80 cm, na živý plot
Při objednání dnes dodáváme od: 28.10.2024
Kód tovaru: 740022
Amelanchier lamarckii - Muchovník Lamarckův je dřevina do živých plotů stříhaných i volně rostoucích. Je zajímavý během celého roku. Kvete na jaře, v dubnu, krásnými hvězdicovými bílými květy. Listy jsou nejdřív bronzové, pak zelené, později na podzim oranžové až tmavě červené. Má chutné jedlé pl...
Číst více
Cena:
1 949,00 Kč
Amelanchier lamarckii - Muchovník Lamarckův je dřevina do živých plotů stříhaných i volně rostoucích. Je zajímavý během celého roku. Kvete na jaře, v dubnu, krásnými hvězdicovými bílými květy. Listy jsou nejdřív bronzové, pak zelené, později na podzim oranžové až tmavě červené. Má chutné jedlé plody podobné velkým borůvkám, které jsou plné vitamínů a minerálů. Dozrávají v červnu až červenci. Plodí již třetí rok po výsadbě. Na jedné rostlině můžete najít až 8 - 12 kg plodů. Vhodné na mražení, zavařování, šťávy, omáčky, marmelády a šťavnaté koláče. Mnoho důvodů pro výsadbu do zahrady. Vhodný pro větší zahrady, lemy, okrasný živý plot. Dobře snáší sucho. Zcela mrazuvzdorný. Dobře snáší tvarovací i zmlazovací řez koncem léta i v únoru.***PARAMETRY***Kvetení - 3 , 4 , 5; Odolnost - plně mrazuvzdorná ; Světlo - slunce až polostín ; Zálivka - malá až střední ; Půda - středně těžké , písčitohlinité , hlinité ; Vlhkost půdy - suchá ; Barva listu - zelená ; Barva květu - bílá ; Rychlost růstu - rychlý ; Výška v dospělosti bez řezu - 10 m; Umístění - solitéra_skupinová výsadba_svah ; Speciální vlastnosti - kulinářské využití
Cena | 1 949,00 Kč |
---|---|
Světlo | Polstín, Slunce |
Struktura půdy | str.těžká, pís.hlinitá, hlinitá |
Umístění | skupinová výsadba, solitér, svah |
Kvetení | 3, 4, 5 |
Výška | 151-400 cm |
Odolnost | plně mrazuvzdorná |
Řez | zmlazení po 2-3 letech |
Vlhkost půdy | suchá |
Barva listu | zelená |
Barva květu | bílá |
Rychlost růstu | rychlý |
Opadavost | opadavá r. |
Speciální vlastnosti | kulinářské využití |