+420 730 235 493

Bílé květiny na balkon

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 3. května 2022 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Bílá barva je čistá, decentní, krásná, svěží a výborně kombinovatelná. Tentokrát Vám představíme bíle kvetoucí balkónovky a pak to už necháme na Vás, zda je budete kombinovat s jinými barvami nebo si vysadíte bíle kvetoucí rostliny samostatně.

Bílé květiny na balkon

Bílá barva má i své nevýhody, protože během deště květiny rychleji zežloutnou až zhnědnou a už nevypadají tak čistě. Umístěte je proto na místo pod střechu nebo jiný přístřešek, kde budou ochráněny před větrem a deštěm.

Bílé letničky

Mezi nejkrásnější a nejpoužívanější bíle kvetoucí balkónové rostliny patří: nestařec (Ageratum houstonianum), bakopa (Bacopa speciosa), gazánie (Gazania splendens), sporýš (Verbena x hybrida), lobelka (Lobelia erinus), sasanka (Anemone), kopretina (Argyranthemum frutescens), netýkavka (Impatiens walleriana), begónie (Begonia tuberhybrida, B. semperflorens), hledík (Antirrhinum majus), petúnie (Petunia x hybrida), muškát (Pelargonium zonale) a šalvěj (Salvia splendens).Bílé letničky

Jde o letničky, které dobře snášejí slunce, sucho.

Samozřejmě jsou i rostliny do polostínu. Z těchto vyjmenovaných jsou vhodné do polostínu: bakopa, netýkavka, lobelka, begónie.


Prohlédněte si celý sortiment rostlin na balkon z naší aktuální nabídky


Do pozadí vždy vysaďte vyšší rostliny a do popředí níže až převislé. Nádoba by měla vypadat bohatě a pěkně. Nikdy však nevysazujte příliš mnoho rostlin do truhlíků. Časem se každá rozvine do krásy.

Pokud budete používat hnojivo na balkonové a kvetoucí rostliny, podpoříte kvetení, množství květů, intenzitu a délku kvetení. Odkvetlé květenství pravidelně odstraňujte a rostliny zaštipujte, aby se kulatily.

Bíle kvetoucí rostliny se výborně kombinují s jednou nebo dvěma barvami. Můžete si vybrat podle svých představ, červené, modré, zelené, žluté kombinace. Převislý plektrant (Plectranthus thunbergii) výborně doplní nádobu i barevně, protože má bílé panašované listy. Jeho netypická vůně odpuzuje komáry.

TIP: Pokud dříve dáváte přednost modré barvě, přečtěte si i náš článek o modrých květinách na balkon.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    Dobrý deň, ak je to semenáč, môže zakvitnúť, po 10-15 rokoch pestovania na jednom...
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    DD! Údajně exist. případy že rostlina (vistarie) nepokvete nikdy....stává se to ???...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
Archív blogu