+420 730 235 493

Dekorace a výzdoba

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 17. prosince 2014 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Je čas adventu, blíží se očekávané svátky klidu a lásky, dětmi milované Vánoce. Ale ne jen dětmi. I my, dospělí, se těšíme na klidnou atmosféru, vůni dobrého jídla, vánočního cukroví, svíček či jehličí. Odpočinout si v kruhu blízkých, v teple a mnozí i bez pomyšlení na práci. Abyste tyto svátky procítili ještě více, vyzdobte si své obydlí různými dekoracemi, které navodí tu správnou vánoční atmosféru. V dnešním moderním světě se kromě svíček používají i světelné řetězy, které se dají umístit na okna, po obvodu střechy, terasy a zábradlí. Nikdy však nezapomínejte na bezpečnost a správný výběr. Na osvětlení exteriéru nikdy nepoužívejte interiérové osvětlení.

První prosincovou nedělí začíná i advent a symbolizuje ji adventní věnec sestávající ze čtyř svící. Každou neděli se zapálí jedna svíčka. Adventní věnce obvykle umísťujte na rovnou pevnou plochu, na stůl a hořící svíčky určitě nenechávejte bez dohledu a v blízkosti dětí, kvůli bezpečnosti. Komody a stoly také ozdobí svícny s jednou svíčkou. Pokud použijete živý přírodní materiál z lesa a zahrady, aranžmá budou o to hezčí a voňavější. Vánoční stromeček je samozřejmostí. Je na Vás, zda zvolíte živý, umělý nebo přenesen z balkonu, který běžně během roku pěstujete venku. Takový vánoční stromeček zvládne krátkodobou změnu teploty, na kterou ho musíte však připravit. Nejdříve jej přeneste do místnosti asi 5 dní před Vánocemi, v níž je kolem 10 ° C, později ho přeneste do bytové teploty, kde ztlumíte topení. Neumísťujte jej v blízkosti krbu a radiátoru. Dopřejte mu vodu a světlo. Takto Vám vydrží určitě do Nového roku. Pak ho opatrně odstrojte a znovu přizpůsobte chladnějším podmínkám a až poté ho vyneste ven na terasu a balkon. Pokud je teplota příliš nízká, počkejte na zvýšení teploty. K Vánocům paří i vůně. Voňavá skořice, vanilka, jablečné a pomerančové slupky, ořechy, sušené šípky a směs čaje v misce spolu s hvězdičkami anýzu a hřebíčku. Vůni lesa zabezpečíte větvičkami borovice či smrku, šiškami a kůrou.

Nezapomeňte vyzdobit vchodové dveře, okenní parapety, terasy a balkony. Dokonce si můžete vyzdobit vánoční stromeček přímo v nádobě na terase nebo na zahradě. Vánoční ubrousky, ubrus, slavnostní poháry a jídelní souprava pro tuto příležitost by měla být opravdu slavnostní a jedinečná a neměli bychom ji používat při všedním stolování. Tak ať se líbí u stolu. Přejeme Vám ničím nerušené dny klidu a očekávání, překvapení a radosti nejen z dárků ale i ze samotné výzdoby a atmosféry.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    Dobrý deň, ak je to semenáč, môže zakvitnúť, po 10-15 rokoch pestovania na jednom...
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    DD! Údajně exist. případy že rostlina (vistarie) nepokvete nikdy....stává se to ???...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
Archív blogu
Nedávno zobrazené produkty