+420 730 235 493

Exotické rostliny na balkóny a terasy

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 21. června 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Léto je tady a s ním i horko a možná dovolená u moře. S tím se nějak tak automaticky spojují exotické rostliny a dřeviny, které opájeli vaše smysly vůní a krásou. Pokud chcete zažít dovolenou alespoň na vaší terase, je ideální čas na plány, jak v časném létě zaplnit terasu exotickými dřevinami a květinami v nádobách.

Exotické rostliny na balkóny a terasy

Rostliny můžete umístit do závěsných nádob, do různých misek, košů nebo závěsných tašek a tub, kde nádherně vyniknou. Dopřejete jim dostatek prostoru pro růst a samotné kvetení v úžasných dlouhých vodopádech květů.

Pro závěsné nádoby doporučujeme vysadit exotické mandevilly (Mandevilla Amoena), fuchsie (Fuchsia), bugenvilie (Boungainvillea).

Do větších nádob, samozřejmě podle velikosti plochy terasy či balkonu po obvodu, umístěte palmy, oleandry (Nerium oleander), olivovník (Olea europaea), blahovičník (Eucalypthus), strelícii (Strelitzia reginae), kamélie (Camellia japonica), nebo citrusy.Exotické rostliny pěstování

Do menších nádob nebo truhlíků upevněných na zábradlí balkonu nebo terasy si můžete vysadit klasické balkónové rostliny, které máte rádi. Hodně rostlin stromkovitého nebo keřovitého vzhledu můžete přes léto pěstovat i přímo na zahradě v záhonech nebo jako solitéry a dominanty v trávníku.


Rostliny na balkon z aktuální nabídky


Rostliny umisťujte tak, aby Vám nepřekážely při každodenních povinnostech nebo při chůzi.

A také podle nároků na pěstování, rostliny milující slunce ukládejte na slunce, jiné do stínu nebo polostínu. Vyhnete se tak poškození nebo vyhynutí rostliny. Po správném umístění se Vám odvděčí nádherným květem, vůní a dodají vám energii i v deštivém dni bez slunce.

Při vší té nádheře nezapomeňte na hnojení a pravidelné zalévání, střihání odkvetlých květenství, aby jejich vzhled nebyl ničím narušen, aby působily majestátně, svěže a zdravě.

Terasa bez květů, je jen plocha, která je využita na 20 %. Určitě se tam budete cítit lépe, když všude kolem Vás budou květiny, po kterých jste již dávno toužili.

Realizujte své sny. Nadešla doba, kdy jsme se přestali skrývat uvnitř našich obydlí. Vhodnými doplňky osvěžte terasu, zvolte barevné provedení sezení, deky a polštáře. Nezapomeňte na konvice na zalévání, které byste měli mít vždy po ruce.

Tip: Přečtěte si jak vytvořit na balkoně celoroční efekt z vhodných rostlin.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    25. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Výsadba podnože , 20 cm roub pod zem, aby neobrážel? Snad roubované místo vždy 10 - 15 cm...
  • Jak přimět vistárii kvést
    6. září 2023
    Áno, je to možné a bežné. Wisteria sa strihá v 2 a 8 mes a po reze obyčajne na jeseň ešte...
Archív blogu
Nedávno zobrazené produkty