+420 730 235 493

Letnění rostlin na balkoně a terase

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 8. července 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Léto je příjemným obdobím, těšíme se z množství světla, slunce, tepla, kvetoucích rostlin v zahradě i na balkoně. Kromě prázdninového období je to vhodný čas na inovaci interiéru, a proto je nutné, abyste své interiérové rostliny vynesli ven na vzduch. Nedělejte to však jen během úprav na Vašem bytě nebo během malování.

Péče o květy - letnení

Rostlinám vyhovuje i venkovní prostředí, pokud jim zvolíte vhodné podmínky. Balkon je ideální, když na něj nepraží slunce. Mnoha rostlinám vyhovuje i to, ovšem jen za předpokladu bohaté a pravidelné zálivky.

Letnění pokojovek

Letnění pokojovekLetnit můžete kaktusy, sukulenty, palmy, citrusy a jiné středomořské stromky a pokojové rostliny, malé i velké. Kromě toho, že se jim bude dařit venku, je můžete umístit i pod koruny stromů. Pokud zmoknou, nevadí jim to, příjemný a kyselý déšť jim vyhovuje. Kaktusy takovou sprchu uvítají právě zejména během léta.

S letněním začněte na jaře co nejdříve, aby si rostliny zvykly na nové podmínky. Ideální je začít již od teploty 18 ° C - 20 ° C. Dbejte na to, aby se rostlinám nepřehřívaly kořeny. Nádoby ukládejte ještě do větší nádoby, nejlépe z kameniny, betonu nebo keramiky.


Prohlédněte si sortiment rostlin na balkon


Rostliny umístěte na podobná místa, než měli v bytě. Ty, kterým vyhovuje polostín až stín, umístěte na stinné místo bez přímého slunce, které by mohlo listy spálit. Rostliny milující slunce umístěte na slunce, ale ne na celodenní.

Péče o květinyv létě

Nezapomínejte na hnojení a zalévání, nejlépe odstátou nebo dešťovou vodou. Rostliny, na které nikdy nenaprší, občas poroste nebo ponořte do kbelíku s vodou. Oleandry vodu milují, proto jim dejte hluboké podmisky a do nich vodu pravidelně dolévejte. Rostliny v nádobách zalévejte brzy ráno nebo večer, kdy už nepálí slunce.

Totéž platí io rosení a sprchování. V opačném případě spálíte listy. Abyste během sprchování ve vaně neměli vanu plnou substrátu, zabalte nádobu do igelitky a zavažte, vodu stříkejte na listy. Ne všechny rostliny jsou však vhodné pro sprchování. Rostliny, které na terase nebo balkóně letní - juky, dracény, palmy nebo jiné rostliny s pevnějšími okrasnými listy jsou vhodné pro sprchování a rosení. Rostliny s měkkými, plstnatými listy nejsou vhodné pro sprchování. Správná zálivka je taková, když voda proteče až do podmisky a substrát je vlhký. Přebytečnou vodu slijte.

Stínění rostliny jistě ocení. Odvděčí se Vám krásnými a svěžími listy během celého léta a ty kvetoucí budou kvést až do podzimu. Letněním se rozumí i vysazení některých jinak běžně pěstovaných rostlin v nádobách, do půdy. Jen je nezapomeňte na podzim opět s kořenovým balem přesadit do nádoby a zazimovat nebo umístit v bytě.

Tip: Přečtěte si článek o pěstování rostlin v samozavlažovacích nádobách.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Výsadba podnože , 20 cm roub pod zem, aby neobrážel? Snad roubované místo vždy 10 - 15 cm...
  • Jak přimět vistárii kvést
    6. září 2023
    Áno, je to možné a bežné. Wisteria sa strihá v 2 a 8 mes a po reze obyčajne na jeseň ešte...
  • Jak přimět vistárii kvést
    5. září 2023
    Mě vykvetla 2 krát za rok je září a kvete ...
  • Pěstování mrkve
    3. srpna 2023
    Osivo treba kupovať od overených predajcov, ktoré prechádza niekoľko x testom klíčivosti....
Archív blogu