+420 730 235 493

Zvířecí kamarádi v zeleni

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 4. září 2015 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Zvířecí kamarádi v zeleni        Ne všichni mají rádi živé zvířecí kamarády na zahradě. Pes jako přítel člověka dokáže v zahradě napáchat nejednu škodu. Vše však závisí na výchově. Od štěňátka však nečekejte hned zázraky a oddanou poslušnost. Určitě se to neobejde bez vyšlapaných cestiček ve Vašem záhoně, vyhrabání trávníku nebo okusování některých stromků.

Pokud na živého společníka nemáte čas, můžete si ho vynahradit plastovými, keramickými či sádrovými zvířátky, které dokážou záhon a celou zahradu zútulnit. Pozor však na jejich množství. K jednomu jezírku můžete umístit čápa nebo žabku. Na vodní hladinu můžete položit kachny a plovoucí husy s mláďaty.

Levné verze zvířat vypadají hned uměle. Trh však nabízí i zvířata, která z dálky působí živě a pěkně. Do rozkvetlých kobercových trvalek nebo do levandule zapíchněte husí krky, které imitují živé husy v porostu. Vyniknou opravdu dokonale. Vybírejte taková zvířata, která se hodí do celkové kompozice a stylového řešení Vaší zahrady. Jedna věc je použít zvířata ve venkovské zahradě, a jiná je vybrat doplňky do moderní zahrady.

Pokud máte děti a vedete je láskou k přírodě, vytvořte jim vlastní malý záhon s květinami nebo zeleninou a do něj zapíchněte dřevěné včelky, berušky a motýli, případně pejska, který jim tento záhon pečlivě pohlídá, dokud budou spát nebo se věnovat jiné činnosti. Příroda je variabilní a je nejbližší člověku. Člověk nemůže existovat bez zeleně a okrasná nebo zeleninová zahrada zase bez člověka. Aby zahrada nebyla jen o práci, doplňky z ní udělají místo, kde se dá klidně relaxovat.

Posted in: Okrasná zahrada
Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    25. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Výsadba podnože , 20 cm roub pod zem, aby neobrážel? Snad roubované místo vždy 10 - 15 cm...
  • Jak přimět vistárii kvést
    6. září 2023
    Áno, je to možné a bežné. Wisteria sa strihá v 2 a 8 mes a po reze obyčajne na jeseň ešte...
Archív blogu