Hippophae rhamnoides ´Krasavice´ / Rakytník řešetlákový, samičí r., K9
Dodávané bal.: samičí r., K9
Při objednání dnes dodáváme od: 1.5.2024
Kód tovaru: 816390
Rakytník keřovitého růstu, roste rozložitě. Větévky jsou středně otrněné. Plody jsou červené a mají střední velikost, váhy asi 0, 5 g. Chutnají sladkokysele. Ve 100g plodů je obsaženo 248mg vitaminu C, 17,5mg karotenoidů, cukrů 2,8%, kyselin 1,5%, oleje 6,7 %. Tato odrůda se vyznačuje před ostat...
Číst více
Cena:
239,00 Kč
Rakytník keřovitého růstu, roste rozložitě. Větévky jsou středně otrněné. Plody jsou červené a mají střední velikost, váhy asi 0, 5 g. Chutnají sladkokysele. Ve 100g plodů je obsaženo 248mg vitaminu C, 17,5mg karotenoidů, cukrů 2,8%, kyselin 1,5%, oleje 6,7 %. Tato odrůda se vyznačuje před ostatními zvláště vysokým obsahem rutinu. Ve 100 gramech plodů, je 519 mg rutinu. Je dobře známo, že rutin je jedním z asi 200 flavonoidů, které bývají nazývány souhrnně vitamíny P. Tyto látky mají ochrannou úlohu při přechlazení, nedostatku kyslíku, odstraňují otoky, vykazují protialergické a protiastmatické účinky. Hlavně však chrání vitamín C a zvyšují jeho využití v organizmu. V našich podmínkách dozrává během července. Odrůda je velmi mrazuvzdorná. ***PARAMETRY***Světlo - slunce; Půda - středně těžká, písečnatohlinitá, hlinitá; Umístění - živé ploty, keřovité záhony a lemy; Odolnost - plně mrazuvzdorná; Řez - každoroční jarní řez, někdy i letní; Zálivka - střední; Vlhkost půdy - středně vlhká; Barva listu - šedá, stříbrná; Barva květu - žlutá; Kvetení - 5,6; Speciální vlastnosti - kulinářské využití, trny, ostny; Výška - nad 4 m; Forma - klasická; Rychlost růstu - rychlý; Opadavost - opadává; Šířka - nad 4 m
Cena | 239,00 Kč |
---|---|
Světlo | Slunce |
Umístění | živé ploty |
Kvetení | 5, 6 |
Výška | kmienok, nad 400 cm |
Odolnost | plně mrazuvzdorná |
Řez | každoroční jarní řez |
Vlhkost půdy | středně vlhká |
Barva listu | šedá_stříbrná |
Barva květu | žlutá |
Forma | klasická koruna |
Rychlost růstu | rychlý |
Opadavost | opadavá r. |
Speciální vlastnosti | kulinářské využití, trny a ostny |