+420 730 235 493

Modré květiny na balkon

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 24. února 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Balkon musí za každou cenu zazářit a to zejména v tom případě, pokud nemáte možnost pěstovat květiny v zahradě. Na malé ploše máte možnost pěstovat sice jen několik rostlin, ale za to máte více času se jim důsledně věnovat, a tak mají i prostor, aby rostly a kvetly do krásy.

Modře kvetoucí květiny

Modré nebe je vždy pozitivem pěkného dne, proto pokud máte rádi slunečné dny s modrým nebem, vytvořte si tuto atmosféru přímo u Vás na balkoně.

Jak na to?

Budete potřebovat několik nádob, chuť vysazovat a kombinovat a samozřejmě modře kvetoucí rostliny a rostliny s jemným namodralým, bílým nebo fialovým odstínem. Modrá je dobrá, jak se zpívá v jedné známé písni, proto ní určitě nic nezkazíte.Modré květiny

Pokud je vaše stěna na balkoně bílá, dokonale do sebe zapadnou. Zvažte také, které rostliny v modrém provedení jsou vhodné do stínu, a které na slunce, jen tak se jim bude dařit.

Modré květiny

Modře kvetoucí rostliny na slunce: nestařec, hořec, levandule, perovskie, rozrazil, chrpa, zvonky, kosatce, hyacinty, stračka, ježibaba, hermelín, olovník, kakost, šalvěj, tradeskancie...

Modře kvetoucí rostliny do stínu: lobelka, hortenzie, bohyšky s modrými listy, pomněnky, macešky, zvonky. Všechny tyto rostliny víte nakombinovat s bílou nebo žlutou barvou. Výjimečný však bude, i když zůstane záhon jen v modrém provedení.

Modrá uklidňuje, dodává prostoru hloubku díky barvě a prostor zvětšuje, což je výhodou zejména na malém balkoně, terase či lodžii. Pokud máte však dostatek rostlin, dobře se kombinují i se zelenými listy a okrasnými travami.

Nebojte se modré a uvidíte, že i takový balkon bude působit romanticky a rekreačně. Doplňky určitě doplní prostor, pozor však na výběr barvy, příliš mnoho barev prostor roztříští. Vyberte něco bílé, zelené nebo žluté, či růžové.

TIP: Přečtěte si také článek, kde se mimo jiné seznámíte se žlutými kombinacemi květin na balkon.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    Dobrý deň, ak je to semenáč, môže zakvitnúť, po 10-15 rokoch pestovania na jednom...
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    DD! Údajně exist. případy že rostlina (vistarie) nepokvete nikdy....stává se to ???...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
Archív blogu
Nedávno zobrazené produkty