+420 730 235 493

Stévie pěstování

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 2. července 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Na změnu životního stylu a stravování není nikdy pozdě. Totéž platí pro pěstování stévie a dalších bylinek, které můžete použít do jídla, nápojů a dezertů.

Stévie pěstování

Mezi méně známou, ale v poslední době velmi atraktivní a záhadnou bylinku patří stévie cukrová(Stevia rebaudiana), která je sladší než bílý cukr a tedy i cukrová řepa.

Snadno se pěstuje, může se pravidelně a vícekrát do roka stříhat a sbírá se kvetoucí nať a listy, které se suší nebo se používají čerstvé na přípravu nápojů a čajů, dokonce na přípravu zákusků. Je výborná pro diabetiky a urychluje hojení ran, hojí štípnutí, zlepšuje trávení a pomůže i při ústní hygieně.Stévie bylinka

 

Stévie z nabídky našeho eshopu

 

Její sladkost je závislá na pěstitelských podmínkách. Sušené lístky jsou sladší než čerstvé. Její všestranné účinky již objevili staří Indiáni, kteří ji nazývali sladká bylina.

Zkuste si ji vypěstovat v zahradě a vyzkoušet její účinky. Kromě toho získáte zajímavou okrasnou rostlinu do zahrady. Pěstování stévie není vůbec obtížné.

Zdravé bylinky

Pokud to se svým novým životním stylem myslíte vážně, poohlédněte se i po jiných zdravých bylinkách. K tomu Vám na úvod postačí bylinky ze zahrádky a jejich přímé použití v kuchyni a při grilování. Kromě výjimečné chuti zažijete opravdu zajímavé chvíle při jejich používání a kombinování.

Výjimečnou chuť mají například pažitka, řeřicha, petrželka, dobromysl nebo oregano, tymián, mateřídouška, šalvěj, saturejka, rozmarýn, lípie sladká (Aztécký cukr), máta, bazalka.

Výše zmíněné určitě ještě nejsou všechny, ale je jich mnoho a každá z nich je charakteristická svou vůní a použitím. Některé použijete na nápoje, jiné na maso a ryby, do koláčů a na zdobení, do těstovin, na chléb a grilovanou zeleninu či do salátu.

 

Vyberte si i z kompletní nabídky semen bylinek nebo bio semen

 

Nenáročné a vytrvalé

Postačí jim samostatný bylinkový nebo smíšený trvalkový záhon, bylinková spirála, dokonce i nádoby. Dařit se jim bude i v chudších půdách, bez hnojení, na přímém slunci nebo v mírném polostínu. Pokud je chcete pěstovat v nádobě, pozor na přelití.

Tip: Pokud se staráte o svou minizahrádku na balkoně, určitě si přečtěte, jak pěstovat rajčata na balkoně.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    Dobrý deň, ak je to semenáč, môže zakvitnúť, po 10-15 rokoch pestovania na jednom...
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    DD! Údajně exist. případy že rostlina (vistarie) nepokvete nikdy....stává se to ???...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
Archív blogu
Nedávno zobrazené produkty
  1. Rosa ´Citron´ / Růže mnohokvětá žlutá, keř, BK