+420 730 235 493

Jarní zahradní květiny z obchodů

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 5. dubna 2022 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Jaro se na nás valí ze všech stran. Nejen podle předpovědí počasí, ale číhá na nás i v obchodech. Regály jsou přeplněné květináči s jarními cibulovinami jako narcisy a hyacinty, které Vám dokáží zkrášlit interiér.

Jarní zahradní květiny

Aby Vám vydržely v bytě co nejdéle, musíte je umístit na chladnější místo. Tím zabráníte předčasnému odkvétání květů a usychání. Pozor i na zálivku! Obyčejně jsou samotné cibule vtěsnané do malého květináčku tak, že cibule téměř vyčnívají. Substrátu je tam opravdu minimálně.Jarní květiny v zahradě

Po odkvětu a zatažení cibulek je dokážete využít i v budoucnu, pokud je dokážete uskladnit na suchém a tmavém místě a na podzim vysadit do zahrady nebo znovu použít k rychlení. Často si můžete zakoupit i různé odkvetlé cibuloviny za zlomek ceny. Ačkoliv nevypadají vábně, mnozí už přišli na to, že i odkvetlé modřence jsou vynikající do záhonu, ačkoli svou krásu předvedou až na příští rok.

Další lákadlo na zákazníka je připraveno ve formě barevných petrklíčů (Primula), mini šípových růží a jiných dvouletek. Více pravděpodobné je však to, že po koupi takové rostliny se z ní lidé těší 2 týdny a pak ji vyhodí do koše. Už prvotním problémem je samotné zacházení s rostlinami v obchodě - změny teplot, nadměrná závlaha. Nejvíce trpí samozřejmě petrklíče. Vybírejte pouze rostliny, které mají svěží nepovislé listy a mnoho nerozvitých poupat.


Myslete už teď na podzimní výsadbu cibulovin, které kvetou na jaře*

* dostupnost sortimentu dle sezóny


Po příchodu domů je nezalévejte dokud substrát téměř neproschne. Nikdy nezalévejte na listy nebo do středu listové růžice! Umístěte je na sluneční a chladnější místo. Po odkvětu je nejlepší vysadit je do zahrady, budete se z nich těšit déle.

Stejně to platí s mini růžemi. Tím se nejlépe bude dařit ve skalce, ale pokud toužíte po tom si jistý čas zkrášlit  balkon nebo terasu, určitě ji přesaďte do vhodnějšího substrátu a jiné nádoby. Na dno dejte drenážní vrstvu. Pozor na přelévání a prudké slunce! Růže nejsou určené pro pěstování v nádobě ale krátkodobě se Vám to určitě podaří.

TIP: Pokud vás zajímá jak se postarat o odkvetlé cibuloviny, přečtěte si náč článek věnovaný tomuto tématu.

Posted in: Okrasná zahrada Tags: jarní zahrada
Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    Dobrý deň, ak je to semenáč, môže zakvitnúť, po 10-15 rokoch pestovania na jednom...
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    DD! Údajně exist. případy že rostlina (vistarie) nepokvete nikdy....stává se to ???...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
Archív blogu
Nedávno zobrazené produkty
  1. Dahlia ´Red Cap´ / Jiřina, I.