+420 730 235 493

Kvetoucí stromy na balkoně a terase

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 7. května 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Toužíte po rozkvetlé zahradě, ale nemůžete si ji dovolit? Váš balkon a terasa je také vhodným místem, kde Vás jaro dokáže přivítat a zaplavit vůní, květy a informací, že zima pominula a blíží se dny, kdy se můžeme těšit z přírody, která se probouzí.

Stromy na balkon

Stromy na balkon

Dřeviny se dají pěstovat i v nádobě. Musíte jim však dopřát čas, na to, aby si tam zvykli, protože popravdě, není to pro ně přirozené. Mají omezené místo, nemohou se rozrůstat a proto je jejich růst zpomalen. Navíc se substrát rychleji prohřívá, ztrácí živiny, rychleji prosychá, ale všechno se to dá zvládnout.Stromy na terasu

Vyžaduje to jen velké nádoby, kvalitní substrát a péči ve větším měřítku než ve volné půdě. Před zimou se tyto dřeviny pěstované v nádobách musí zazimovat, a to přitisknutím k závětrné straně, případně se nádoba vkládá do ještě větší nádoby nebo bedničky, která je vystlaná listím, fólií, slámou či senem.

Dřeviny, které se dají pěstovat v nádobě, nejsou striktně vymezeny. S oblibou se pěstují stromkové převislé formy vrb, moruší, jedlé stromky jako rybíz, angrešt, sloupovité formy ovocných stromů, okrasné třešně, mandle, ruj, magnólie, rododendron, hortenzie a letní šeřík. Určitě Vás napadne mnohem více rostlin, kterými se můžete obklopit.


Sortiment kvetoucích stromů v našem eshopu


Výhodou pěstování v nádobách je to, že můžete dřeviny kdykoliv přemístit do jiného rohu terasy či balkonu a vytvořit tak úplně jinou kompozici. V okolí kmínku dřevin můžete stejně pěstovat nížší druhy letniček, trvalek nebo dvouletek.


Vyberte si iz aktuální nabídky hrnkových rostlin


Pozor však na druhy mající mělký kořenový systém a nemají rádi jakýkoliv zásah do oblasti kořenů. Například magnolie a rododendrony. Navíc vyžadují polostín a pěstování v rašelině.

Rozkvetlá třešeň nebo japonská sakura patří mezi dominantní dřeviny v nádobě zejména během jara. Po odkvětu jsou zajímavé převislým vzhledem a spoustou zelených listů, které jsou opravdu kvalitní a pěkné pouze tehdy, pokud mají všechno to, co rostlina potřebuje. Všímejte si jich. Potřebují více péče než dřeviny vysázené ve volné půdě.

Tip: Přečtěte si také článek jak dosáhnout aby váš balkón kvetl celý rok.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    Dobrý deň, ak je to semenáč, môže zakvitnúť, po 10-15 rokoch pestovania na jednom...
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    DD! Údajně exist. případy že rostlina (vistarie) nepokvete nikdy....stává se to ???...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
Archív blogu