+420 730 235 493

Malá eko-zahrada na balkoně

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 26. července 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Určitě znáte cenu zeleniny v obchodě. Také by se dalo polemizovat o kvalitě, dovozu a chuti. Zelenina a ovoce z dovozu musí podstoupit různé podmínky a velmi dlouhou cestu, než zavítají do našich obchodních řetězců.

Zahrada na balkoně

Vypěstovat si vlastní zeleninu stojí kromě financí za nákup semen nebo hotových sazenic i čas. Musíte se o ně postarat, vybrat jim vhodné místo. A jde to i na balkoně.

Zahrada na balkoně

I na tomto prostoru si můžete vypěstovat sladká a barevné rajčata, různé odrůdy. Nejvhodnější jsou však drobnější odrůdy, koktejlová rajčata a nízké keříčkové druhy.


Vyberte si semena bylinek nebo semena zeleniny i pro váš balkon


Paprika vyžaduje podobné podmínky pro pěstování. Vyzkoušet můžete pěstovat i různé odrůdy salátu. Listový salát „Dubáček“ nebo salát římský dopěstujete i v dřevěné bedýnce spolu se špenátem.Eko zahrada na balkoně

V nádobách pěstujte bylinky jako pažitku, bazalku a oregano. Můžete pěstovat i ty, na které máte chuť nebo chcete vyzkoušet pěstovat něco nového.

Péče o balkónovou zahradu

Bylinky a teplomilná zelenina vyžadují hodně slunce, hodně vody, oporu podle odrůd, hnojení, zaštipování. Bylinky vyžadují stříhání a pravidelný řez, aby si udržely kompaktní tvar a zároveň, abyste mohli využít zelenou hmotu do jídel. Mají široké použití.

Vlastním pěstováním zeleniny víte, co jíte. Pokud rostlinám dopřejete slunce, plody budou sladké, šťavnaté a vybarvené, samozřejmě chutné s opravdovou chutí rajčat, bez umělé travní chutě papriky.

Pokud jim dopřejete vodu, plody budou svěží, také plné vody a šťávy. Pokud chcete zkusit ekologické pěstování, tak pozor na hnojení, postřiky a chemii obecně. Potřísněnou zeleninu si můžete rovnou koupit.


Bio semena z naší nabídky


Pro mnohé je možná jednodušší nákup v obchodě ale pro zahradníka, kutila, je úroda oceněním za věnovanou energii a čas do pěstování k nezaplacení. Chutnat vám bude určitě.

TIP: Pokud chcete v pěstování zeleniny na balkoně uspět, musíte jí věnovat patřičnou péči. Přečtěte si náš článek v němž se zabýváme péčí o zeleninové planty v nádobách.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    Dobrý deň, ak je to semenáč, môže zakvitnúť, po 10-15 rokoch pestovania na jednom...
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    DD! Údajně exist. případy že rostlina (vistarie) nepokvete nikdy....stává se to ???...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
Archív blogu