+420 730 235 493

Vánoční stromek v zahradě

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 14. prosince 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Už je to opravdu nečekaně blízko a naše příbytky se brzy rozsvítí množstvím svíček a světýlek. Kromě toho, že si vyzdobíte interiér, věnujte pozornost i netradiční vánoční výzdobě přímo na zahradě.

Vánoční stromek v zahradě

Ideální je, pokud máte přímo v zahradě vysazený jehličnan, který každoročně vyzdobíte dokonalými, přírodními ozdobami, na kterých si například pochutnají i ptáci. Vyzdobujte dřeviny, které jsou vyšší. Můžete použít borovici, jedličku, smrk, cypřišek, tuji, ale nakonec fantazii se meze nekladou a ozdobená převislá bříza nebo vrba také v zahradě zaujme.

Již během výsadby samotného stromku myslete na vhodné místo, v dostatečné vzdálenosti od domu, ale zase na takovém místě, abyste jej viděli při pohledu z okna.Vánoční stromek na balkoně

Pokud plánujete stromeček venku i osvětlit, nezapomeňte použít vhodné osvětlení pro venkovní použití. K dispozici jsou světelné řetězy jednobarevné, barevné, v podobě slz, rampouchů, ptáčků, domků. Nezapomeňte na vhodnou izolaci kabelu a jeho umístění. Ozdobit si takto můžete i vánoční stromek v nádobě, který budete mít umístěn přímo na terase nebo balkóně.

Pokud jehličnan v zahradě nemáte a líbí se vám myšlenka Vánoc na zahradě, inspirujte se další sezónu naší nabídkou.


Můžete si vybrat z nabídky jehličnanů nebo třeba vánoční stromek na kmínku


Nezapomeňte na zálivku a dobře zazimovanou nádobu. Jako ozdoby můžete použít různé plastové koule, ptáčky, vločky, dokonce si je můžete vlastnoručně vyrobit spolu s dětmi. Postačí Vám lesklý voděodolný papír, alobal, polystyrenové kostky a koule, které obalíte a zavěsíte na stromeček. Nezapomeňte použít i přírodní materiály jako koblihy, kaštany a jablka.

Pokud se chcete odvděčit ptactvu, které usilovně na zahradě během léta sbírali různé škůdce a hmyz, vytvořte ozdoby přímo pro ně. Zavěste rozkrojené jablka, suché pečivo, případně vytvořte koule obalené semínky a slunečnicí. Plný stromeček živých ptáčků potěší zejména nejmenší.

Pokud se nemůžete dočkat sněhu, kupte umělý sníh ve spreji a vyzdobte si, co potřebujete. Z voňavých materiálů můžete použít badyán, skořici, kolečka sušených citrónů a pomerančů. Vánoce v bytě mají tradici už léta, Vánoce v zahradě mohou být tradicí pouze tehdy, pokud ji začnete uctívat. I v zimě dokáže být zahrada krásná a zajímavá.

TIP: Chcete-li si pěstovat svůj stromek celoročně například na terase, přečtěte si náš článek o jehličnanech vhodných do nádob.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    Dobrý deň, ak je to semenáč, môže zakvitnúť, po 10-15 rokoch pestovania na jednom...
  • Jak přimět vistárii kvést
    15. dubna 2024
    DD! Údajně exist. případy že rostlina (vistarie) nepokvete nikdy....stává se to ???...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
Archív blogu