+420 730 235 493

Vyséváme plodovou zeleninu

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 8. února 2022 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Plodovou zeleninu můžete vypěstovat z předpěstované sadby nebo přímo z výsevu na zahrádce. Do volné půdy se mohou vysévat tykve, cukety a okurky.

Plodová zeleniny úroda

V krátkém čase vyklíčí. Teplota půdy by měla být kolem 15 °C. Pokud chcete, aby bylo klíčení ještě rychlejší, namočte semena do vlažné vody. Nezapomeňte udržovat plochu bez plevelů a dostatečně ji zalévat zejména na začátku růstu a pak v období tvorby květů a plodů.

Plodová zeleniaMezi plodovou zeleninu, kterou je lepší získat předpěstováním, patří teplomilné papriky a rajčata. S výsevem musíte začít již na konci února. Platí to zejména pro papriku, feferonky, chilli. Rajčata vysévejte později, aby nebyla slabá a vytažená za světlem.


Pokud dáváte přednost pěstování zeleninu ze semen, podívejte se na aktuální nabídku semen plodové zeleniny v našem eshopu


Vysévejte řídce, na široce, aby měli rostliny dostatek živin a prostoru. Efektivní je použít i Jiffy zakořenovače, do kterých vložíte 1 nebo 2 semínka. Rostliny jsou téměř použitelné na výsadbu, mnohdy se nemusí ani přesazovat. Vynecháte i jednocení a manipulaci s křehkými stonky.

Pokud jste již na zahradě pěstovali například koktejlová rajčata, často se stává, že na jaře získáte mladé rostliny přímo na místech, kde opadaly plody. Tyto sazenice jsou mnohem silnější než ty předpěstované a jsou na výsadbu připraveny mnohem dříve. Pokud se Vám stalo, že se během výsadby do volné půdy rajče zlomilo, zasaďte jej hlouběji do země, vytvoří si nové kořínky. Nezapomínejte na pozdní jarní mrazy.


Vyberte si kvalitní sazenice zeleniny z naší nabídky


Sazenice nízkých druhů a třešňovitých druhů rajčat můžete pěstovat i v nádobách na terase a balkoně za předpokladu bohaté zálivky a hnojení.

TIP: Přečtěte si také článek o pěstování listové zeleniny.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    25. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Výsadba podnože , 20 cm roub pod zem, aby neobrážel? Snad roubované místo vždy 10 - 15 cm...
  • Jak přimět vistárii kvést
    6. září 2023
    Áno, je to možné a bežné. Wisteria sa strihá v 2 a 8 mes a po reze obyčajne na jeseň ešte...
Archív blogu