+420 730 235 493

Závěsné květinové tašky a tuby

Vytisknout
Autor: Ing. Adriána Francová 28. května 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Balkony a terasy v letním období překypují množstvím rostlin typickými pro toto období. Pokud chcete vyniknout a zároveň vyzkoušet nové a zajímavé pěstování balkónových rostlin, určitě sáhněte po květinových taškách a tubách.

Závěsné květiny

Tašky na pěstování rostlin

Závěsné tašky na rostlinyZávěsné květinové tašky jsou vyrobeny ze speciálních odolných materiálů, které jsou odolné vůči slunci a vodě. Je to obdélník s otvory pro rostliny. Najdete tašky s 5 – 8 – 10 otvory. Tyto tašky jsou určeny k zavěšení na stěnu. Mají v horní části silný popruh, který udrží vlhký substrát i s rostlinami, aniž by se přetrhl.

Květinové tuby mají otvory z obou stran. Ty jsou určeny k zavěšení do prostoru a rostliny se vysazují tedy dokola. Najdete je s 12 až 20 otvory.

Na výsadbu se používají mladé rostlinky ze sadbovačů. Otvory na taškách mají v průměru do 2,5 cm, takže rostlinku zakoupenou v květináči, byste tam pro mohutnost kořenového systému nedostali. S určitostí by se zničila i během manipulace. V taškách můžete pěstovat netýkavky, surfínie, petúnie, sanvitálie, verbeny, muškáty, million bells a mnoho jiných balkonovek z naší nabídky. Dokonce i jahody a hrášek.


Rostliny na balkon z naší nabídky


Úspěchem pěstování je vhodný substrát, který dobře saje a drží vodu. Nejlepší je zakoupený univerzální zahradnický substrát, smíchat ještě s vlastní zeminou ze zahrady resp. přimíchat podíl písku. Substrát před naplněním tašky zvlhčete. Budete překvapeni, jak je po naplnění taška těžká.

Poté umístěte zavlažovací trubky. Jsou to plastové trubky, s otvory po celé délce. Jsou univerzální, vhodné pro všechny tipy závěsných tašek. Zalévání je tak jednodušší, účelové a praktické. Voda se dostane jednoduše ke kořenům rostlin. Pokud se rozhodnete zalévat tašku svrchu, počítejte s tím, že proud vody substrát vyplaví a mladé rostlinky, které jste právě vysadili, spokojené také nebudou. Tento způsob zalévání je vhodný pro tašky, které jsou již přerostlé a kořeny vyplnily větší část tašky, takže ani přebytečná voda proudem nevyteče ven. Po vložení zavlažovací trubky můžete začít vysazovat.

Pro snadnější manipulaci si tašku položte vodorovně na zem a tak vysazujte. Po vysazení zalijte jemnou růžicí pomocí konve. Takto můžete nechat tašku pár dní, dokud se rostliny nezakoření. Tuby vysazujte již zavěšené. Jelikož jsou otvory z obou stran, rostliny budou potřebovat volný prostor kolem. Nezapomeňte do vody přidávat hnojivo pro bohaté kvetení, které rostliny stejně potřebují stejně, jako i ty pěstované v nádobách a truhlících. Doporučujeme hnojivo Kristalon „Plod a květ“.

 

Pokud jsme vás přesvědčili, neváhejte květinové tašky a tuby vyzkoušet



Květinová taškaNejčastěji kladené otázky:

Jaké rostliny mohu použít na výsadbu do tašek a tub?


Na výsadbu můžete použít: netýkavky, surfínie, petúnie, vitálky, sporýš, muškáty, million bells a mnoho jiných balkonovek z naší nabídky nabízených v sadbovačích. Rostliny v květináčích označených K7 a více se tam nevejdou. Otvory na taškách jsou cca 2,5 cm a rostlinky v sadbovačích mají průměr 25-33 mm v závislosti na druhu rostliny.

Tip: Přečtěte si jak vypěstovat rostliny ze sadbovačů.

Jak se zalévají tyto tašky?

Zalévají se pomocí zavlažovací trubky, která je součástí balení. Pokud není součástí, můžete si ji zakoupit samostatně. Je to plastová univerzální trubka s otvory pro snadné zalévání. Voda se tak dostane přímo ke kořenům rostlinek.

Na tomto odkazu najdete zavlažovací trubku pro květinové tašky.

Jaký substrát mám použít?

Používá se klasický zahradnický substrát nejlépe smíchaný se zeminou, která lépe drží vláhu. Před samotným plněním tašky ho navlhčete.

Nabídka substrátů z našeho eshopu.


Neroztrhne se mi taška, když ji pověsím?

Taška je vyrobena z pevného materiálu odolného vůči protržení a udrží váhu vlhkého substrátu spolu s rostlinkami.


Jak často musím tašky a tuby zalévat?

Tašky a tuby se zalévají stejně jako klasické nádoby. Intenzivnější zálivku budou vyžadovat ty, které budou umístěny na celodenním slunci. V polostínu zůstane substrát vlhčí delší dobu.


Nevyteče příliš mnoho vody přes otvory pro rostliny?

V krátkém čase po výsadbě se to může samozřejmě stát. Později, když rostliny prokoření, bude protékat jen přebytečná voda. S tím počítejte. I nádoby mají otvory v dolní části na odtok přebytečné vody. Jinak by rostliny neprosperovaly a stály ve vodě. Následně hrozí hnití.


Kde mohu tašky a tuby umístit?

Závěsné květinové tašky mají otvory z jedné strany, proto jsou vhodné na umístění tak, aby byly viditelné pouze z té jedné strany. Takže je můžete zavěsit na stěnu, oplocení. Tuby mají otvory pro rostliny z obou stran. Ty jsou vhodné na zavěšení do prostoru a rostliny jsou viditelné ze všech stran.


Ve skutečnosti to působí esteticky. Je to nějak otestované?

Tašky máme v nabídce déle a mají výborné ohlasy. Testovány byly. Více si můžete přečíst v tomto testu.

V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat. Můžete se také podělit o Vaše nové zkušenosti s pěstováním rostlin v závěsných taškách a tubách.

TIP: Teď už vám nic nebrání pustit se do zvelebování svého balkonu. Při výběru rostlin vám možná pomůže také článek o vhodných kombinacích balkonových květin.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žádné komentáře
POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY
Poslední komentáře
  • Blýskavka pěstování
    26. března 2024
    Patrí medzi nejedlé plody, neuvádza sa priamo jedovatosť pre ľudí a väčšie zvieratá. V...
  • Blýskavka pěstování
    25. března 2024
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je blyskavka fraserova jedovatá? Případně zda jsou...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Ďakujeme za upozornenie, opravili sme preklep. ...
  • Mišpule pěstování
    6. února 2024
    Výsadba podnože , 20 cm roub pod zem, aby neobrážel? Snad roubované místo vždy 10 - 15 cm...
  • Jak přimět vistárii kvést
    6. září 2023
    Áno, je to možné a bežné. Wisteria sa strihá v 2 a 8 mes a po reze obyčajne na jeseň ešte...
Archív blogu
Nedávno zobrazené produkty